PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

fredag 27 november 2020

Resan fortsätter! Boka utbildning, kurser och föreläsningar.

Bloggandet ligger på sparlåga under en tid trots flera stora nyheter om hur hälsosamma vanor påverkar vår hjärna och våra tankemässiga förmågor. Orsakssamband är den största och viktigaste nyheten som kommit sen allt startade. Få verkar förstå hur viktigt detta är. Eller är det okunskap? 

Säger WHOs nya riktlinjer 2020 något om sambandet mellan rörelse, hjärnan och tankemässiga funktioner hos barn och ungdomar? Javisst. 

”In children and adolescents, physical activity improves:

- cognitive outcomes (academic performance, executive function)

- mental health (reduced symptoms of depression)”.

Boka utbildning, kurser och föreläsningar som bygger på vetenskap. PULS+ samverkar med de internationellt bästa forskarna. Bygg er verksamhet på rätt grunder. Låt er inte luras av halvsanningar, populärvetenskap, myter och ovetenskap. Det slår snabbt tillbaka och förstör det goda arbete ni lägger ner. Det finns inga quick fix och mirakelkurer för inlärning, men det finns väldigt mycket att vinna. 

PULS+ presenterar den senaste hjärnforskningen. Var sitter hjärnans flaskhals för framgångsrikt tänkande? Vad kan man påverka? Vad ska man välja att arbeta med? Varför väljer ni det? Hur?

Hälsofrämjande arbete bygger på de tre stora hälsofaktorerna fysisk aktivitet, sömn och kost. För djupare kunskaper så måste man förstå hur de olika bitarna hänger ihop och hur de påverkar varandra. Framtidens ställer högre krav på olika förmågor. Det är viktigt för alla att förstå hur omvärlden utvecklas och vilka krav det ställer på elever, medarbetare, chefer mm.

Ett bra utvecklingsarbete är hållbart över tid. Det bygger inte på enskilda eldsjälar utan genomsyrar arbetsplatsens kultur. Det finns inga quick fix. Utvecklingsarbete ska bygga på vetenskap och erfarenheter. Det ska väcka nyfikenhet, sprida kamratskap och glädje, ge ökad studiero, inspirera och locka unga som gamla att utmana sina egna gränser.

PULS+ är spetsutbildad för att starta och leda processer i olika verksamheter.

Vill du veta mer?

Sök runt bland hundratals inlägg på bloggen och skapa dig en bra bild om vad PULS+ står för. Om du har frågor eller vill boka utbildning mm så kontaktar du arne.kastenbom@gmail.com.


Hur många skolor har genomfört en vetenskaplig studie om hur fysisk aktivitet påverkar koncentration, arbetsminne och inlärning? Svaret kan ni nog lista ut. Egna utvärderingar och så kallade mätningar kan applåderas men bör tas med en stor stor nypa salt. Dessa kan inspirera men är värdelösa i övrigt. Om det låter för bra för att vara sant så är det ofta det. Bygg ert arbete på rätt grund. Duktiga forskare har ofta svårt att nå ut med sitt budskap. PULS+ har ett ben i vardera värld. Många föreläsare jobbar inte längre i verkligheten och tappar fort kontakten med vad som fungerar. Det är lätt att prata om det. Men i vår värld så är det handling som räknas. Det är vår styrka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar