PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

söndag 28 oktober 2018

A fit body means a fit mind!

Strong Body Strong Mind.
Hjärnans frontallob, som är viktig för kognition, växer under hela uppväxten. Hjärnan är inte färdigväxt förrän man är 24-25 år. Hjärnforskning visar att fysisk aktivitet påverkar hjärnans och frontallobens utveckling positivt!
Kropp och hjärna är sammanflätat i ett otroligt nätverk som kallas för "the body-mind system". Det du gör och inte gör påverkar din hälsa, ditt liv och dina tankar. I dagens bekväma samhälle är det ofta svårt att hitta balansen mellan att må bra och att prestera maximalt. Hur kan du öppna din fulla potential?
Ta del av den senaste vetenskapen, få ökad insikt och låt er inspireras av en aktiv och tankeväckande föreläsning kombinerat med workshop eller fördjupad kurs anpassad för er målgrupp.
Bygg in goda vanor för ökad prestation.
Bygg in goda vanor tidigt. Redan i skolan.
Utforska hjärnans mysterier. Ta reda på hur nya upptäckter i hjärnforskning ger insikter om hur elever lär sig och man engagerar dem i klassrummet!
Brainbased learning. Utgå från hur hjärnan fungerar.
Bygg in goda vanor i din livsstil, i företaget, i din organisation eller i din familj.
Boka en kurs via Arne.kastenbom@gmail.com.