PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

lördag 10 februari 2018

Dela med dig om Aktiva klassrum på Facebook.

Fox News rapporterar om framgångsrika aktiva klassrum i Oklahoma USA. Klassrummen liknar mer ett gym och barnen rör på sig medan de lär sig. Den här varianten är ganska extrem och dyr. Även om konceptet kanske inte är applicerbart på din skola, så får det oss att tänka utanför boxen. Vad kan du utveckla i ditt klassrum? Vilka redskap, möbler mm behövs? Finns det bra och roliga rörelseaktiviteter på nätet? Vad säger forskningen? Skolan i Oklahoma visar positiva resultat, men de länkar inte till någon undersökning. Jag brukar ta upp stora fleråriga studier på barn som visar positiva effekter av ”aktiva klassrum”. Men i de fall har de inte investerat i dyr utrustning.
Hur ser det ut på din skola? Har ni aktiva klassrum? Dela gärna med dig i den nystartade gruppen Aktiva klassrum på Facebook. Det kan inspirera att utveckla framtidens klassrum. Jag har lagt in flera av bloggens inlägg i den nystartade Facebookgruppen, så att det finns något att börja med.


RESULTAT! Jag lägger in ett reportage på Facebook om hur det gick när man tog bort 15 timmar teorilektioner/vecka och ersatt det med fysisk aktivitet. Hur gick det? Resultatet hittar i Facebookgruppen "Aktiva klassrum".