PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

måndag 3 september 2018

Äntligen! Konferensen om fysisk aktivitet i Stockholm 17-18 /9.

Den fullbokade konferensen från februari är tillbaka. Boka in dig på ”Fysisk aktivitet i skolan 2018”. Lyssna på några av våra största experter och bra exempel från skolans värld.
”För bättre hälsa, inlärning och skolresultat! Det finns många positiva effekter av ökad fysisk aktivitet – såväl vad gäller hälsa och psykiskt välmående som lärande och skolresultat. Ungdomar spenderar dock en stor del av sin vakna tid i stillasittande aktiviteter och den fysiska aktiviteten behöver därför öka, både under skoltid och på fritiden. Det finns idag också en politisk enighet om att öka den fysiska aktiviteten och antalet idrottstimmar i skolan.
Ability Partners succékonferens Fysisk aktivitet i skolan 2018 får du ta del av den senaste forskningen, lyssna till experter, inspireras av intressanta praktikfall och nätverka med kollegor från hela landet. Varmt välkommen att lära dig mer om hur du kan införa ökad fysisk aktivitet i din skola!”

Vi ses väl i Stockholm 17-18 september?