PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

lördag 3 november 2018

Allt om om pulsövningar, aktiva klassrum, aktiva pauser, aktiv pedagogik, aktiv skoldag mm?

Är du intresserad av en konkret, praktisk, aktiv och inkluderande dag blandat med tankeväckande forskning? Boka en halvdag fullproppad med tips, råd, fällor, misstag, konkreta övningar, skratt, möjligheter, progression, utmaningar mm anpassade för din målgrupp (såväl skola , företag, universitet, organisationer mm).
Skolan:
Kursen är uppbyggd för att maximera ditt välmående och prestation.
Del 1 startar direkt när deltagarna anländer på morgonen. De möter olika fysiska aktiviteter anpassade för kropp, hjärna och positiva känslor. Vi provar olika konkreta övningar, reflekterar och konkretiserar. Tankeväckande forskning vävs in i aktiviteterna. Ledord är rörelserikedom, positiv fysisk självbild och glädje.
Del 2 Vi tar steget in i klassrummet och provar på aktiva pauser (brainbreaks, rörelsepauser, brain power exercises, yoga mm), aktiva och flexibla klassrum, tankeväckande aktiv pedagogik, learn & move, aktiv matematik mm. Deltagarna börjar bygga upp en gemensam övingsbank anpassad för målgruppen. Under det aktiva passet får deltagarna prova på utmaningar, testa sin koncentrationsförmåga och få del av tankeväckande forskning.
Del 3 handlar om att bygga bort stillasittandet och inaktivitet före, under och efter skoldag. Resultatet blir en aktiv hälsosam, inkluderande och hållbar skoldag för din skola. Vi bygger in goda vanor för en hälsa i balans och skapar förutsättningar för högfokus, kreativitet, återhämtning och prestation.
Del 4 är valbar. Teknisk genomgång på hur ni kan används olika digitala verktyg. Pulsutristningen har en mängd olika finesser. Lär dig använda utrustningen som ett pedagogiskt verktyg med maximal feedback och återkoppling. Vi går även igenom motiverande och pedagogiska appar mm.

Kursen vänder sig även till studenter, unga vuxna, vuxna och äldre på universitet, företag, organisationer mm.
Den kan vinklas mot stress, koncentration och uppmärksamhet, motivation, kreativitet, minne, inlärning, sömn och återhämtning, arbetsro, (o)jämlik hälsa, inlärning och repetition, maximerad hållbar prestation mm. Goda vanor utvecklar en stark kropp i en sund själ - Strong Body Strong Mind.
Kontakta Arne.kastenbom@gmail.com för mer info och offert. Halvdagen går att förkorta eller förlänga efter önskemål. För bästa resultat rekommenderar jag ett fördjupat samarbete för att starta ett hållbart utvecklingsarbete.