PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

onsdag 17 juli 2019

Forskaren: ”Rensa skolan från hjärnmyter och banala experttips” (Skolvärlden).

Pedagogikforskaren sätter hjärnforskarna på plats! Läs Skolvärldens reportage.
Samma kritik som tidigare, men i annan tidning. 
Som lärare är bra undervisning och didaktik nummer 1. Med det som stabil grund bygger man broar till ny forskning. Skolan ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Men det hindrar inte att pedagoger arbetar på olika sätt som passar deras elevgrupper, och det finns ingen mirakelmetod som passar alla. Pulsträning är viktigt för hälsa, välmående och studieprestation. Hur? Vill du veta mer?

Behöver ni vetenskaplig stöd på er skola? Då kontaktar ni PULS+ som arbetar fram ett stödmaterial med visst stöd av den hjärnforskare som publicerat flest vetenskapliga artiklar i världen i ämnet på barn och ungdomar - professor Charles Hillman. Behöver jag tillägga att han är ledamot i USAs nationella kommitté som publicerade de nya amerikanska riktlinjerna om fysisk aktivitet (2018)?
Trovärdigt och nyanserat.