PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

onsdag 16 januari 2019

Kampen om din uppmärksamhet!

Det pågår en ständig kamp om din uppmärksamhet. Vad driver dina handlingar? I grunden är det hjärnans belöningscentrum som avgör vad du gör och inte gör. PULS+ deltar i forskningsprojekt där forskare mäter hur pulshöjande fysisk aktivitet påverkar uppmärksamhet, arbetsminne och inlärning hos barn och ungdomar. Mobiler och skärmar är kanske det aktuellaste exemplet på hur något har ”hackat sig in” i hjärnan och som stjäler din uppmärksamhet var 10:e minut!
Tar man hänsyn till hur hjärnan fungerar på din arbetsplats, skola osv? Har ni kunskap om gur hjärnan fungerar? Kropp och hjärna hänger ihop i ett komplext nätverk som kallas the body-brain system. Vill ni veta mer? Kontakta PULS+.
Bilder från PULS+ föreläsning på UR play och SVT.