PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

torsdag 23 november 2017

Exercise May Enhance the Effects of Brain Training.

Intressant! Jag har under lång tid följt flera hjärnforskare och deras försök att skapa olika program för att förbättra hjärnans funktioner som tex arbetsminne. Studier visar att de olika träningsprogrammen gör barnen bra på programmet de tränat, men inte på tex en förmåga som arbetsminne. 
Torkel Klingberg har ett nytt program/app som heter Vektor, för de yngre barnen, som används bland annat av pedagoger i Helsingborgs Stad. Läs reportaget ”Appen lär ut matte precis som hjärnan vill ha det”.


New York Times skriver om en ny studie visar att en kombination av intensiv fysisk aktivitet och träningsprogram för hjärnan ger resultat. Spännande. Det låter ganska logiskt i mina öron. Optimera hjärnan för inlärning och kombinera det med bra undervisning. Ooops! Nu låter det ju som Puls+. Nåja, en forskare brukar vilja veta exakt vad en förbättring beror på. Intensiv fysisk aktivitet eller undervisningen. 
”But an interesting new study published in the Journal of Cognitive Neuroscience suggests that combining intense exercise and brain training might, over time, amplify the benefits of both for the brain, even in people whose minds already are working well.”