PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

fredag 5 oktober 2018

600 artiklar om sambandet mellan fysisk aktivitet, goda, vanor, livsstil, hälsa, hjärnan, prestation och inlärning.

600 inlägg. Över en kvarts miljon läsare. Jag vågar inte tänka på hur många timmar jag lagt ner helt ideellt, men det stora intresset ger hela tiden ny energi. Tusen tack alla som besöker bloggen. Ni är guld värda. Ambitionen är att blogga om den senaste forskningen, nyheter, projekt, modeller, inspiration, beteende, motivation mm. Bloggen började 2014 med fokus på hur fysisk pulshöjande aktivitet påverkar hälsan och framförallt hjärnans tankemässiga funktioner. Det är fortfarande min käpphäst. Men det finns fler livsstilsvanor som påverkar oss som tex sömn, kost, droger, motivation, mindset, stress, ångest, diagnoser, vänner, en berikande miljö, lära sig nya saker, grit, gener, bakgrund, utmaningar, stillasittande, daglig rörelse, aktiva klassrum och kontor, ökad skärmtid, mobilen, utomhusaktiviteter, återhämtning, glädje, eftertanke, dagdrömmeri, variation, arbetsro, samarbete, kroppsideal, samverkan, utveckling av högfokus och kreativitet, repetition mm. Ambitionen är att utgå från ett holistiskt synsätt - Strong Body Strong Mind. Det är ett otroligt inspirerande arbete. Under 2019 kommer jag att utveckla bloggen, så att den blir mer användarvänlig. Många frågar efter bevis, goda exempel och konkreta aktiviteter. Det kommer och den blir en sida för alla. För gammal och ung. För skola, organisationer, företag, föreningar och enskilda personer. Goda vanor för en hälsa i balans. Goda vanor för hjärnan. När behöver du lösa dagens svåraste uppgifter? Hur lägger du upp din dag? Behöver du mer brain power? Behöver du en bruksanvisning för hur du öppnar upp din fulla potential?
För mer information kontaktar du mig på Arne.kastenbom@helsingborg.se.