PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

tisdag 19 september 2017

Rekordstort intresse!

16000 besökare på bloggen senaste månaden och 3000 st besökare vissa dagar visar att intresset kring fysisk pulshöjande aktivitet och hur det påverkar alla tankemässiga förmågor är rekordstort! Det totala antalet besök närmar sig 100.000 med stormsteg... Stort tack till alla som brinner för en aktiv och hälsofrämjande skola, vardag och livsstil. Det finns allt större efterfrågan kring hur man arbetar med detta bland vuxna och äldre, och det kommer en serie inlägg om detta i höst. Läs gärna artikelserien om the body-mind connection!
Skolor kör igång pulsprojekt runt om i hela landet och arbetet med att skapa en hälsofrämjande skola kommer både från gräsrötter och politiker. Om vi tittar djupt in i spåkulan och framtiden så ser man en mycket aktivare skoldag för eleverna, och på sikt en aktiv generation.
Dagens barn och ungdomar har vant sig vid motsatsen. Tyvärr. Hur ser den fysiska statusen ut bland våra gymnasieungdomar? Hur mår dom? Hur fungerar dom i skolan? Hur länge orkar dom fokusera på rätt uppgift? Hur uthålliga och ihärdiga är dom?