Skärmtid påverkar de allra minstas sömn vilket kan riskera utvecklingen av hjärnan, pekar studier på enligt forskare i neurofysiologi.
Varje timme av skärmtittande reducerar den totala sömnen per dygn med 15,6 minuter, visar forskning på.
Även ett sådant tapp påverkar.
– Hjärnan kommer att utvecklas sämre än vad den annars hade gjort, säger Jörntell. Läs mer
här.
Ambitionen är att blogga om ny forskning, goda vanor och inspirerande exempel för både unga och gamla. Det finns ett starkt samband mellan livsstilsvanor och hälsa, hjärnans funktioner, prestation, välmående och livslång utveckling. Vårt moderna samhälle ställer helt andra krav på individ och organisation.
Jag organiserar konferenser, föreläser, samverkar och har fördjupat projektarbete med flera aktörer. En nyhet är föreläsningen ”Strong Body Strong Mind” som tar upp hur goda vanor påverkar hälsa, hjärnans funktioner, inlärning, prestation mm ur ett holistiskt perspektiv.
Vilka vanor är viktigast att prioritera för en hälsa i balans?
Den mest efterfrågade föreläsningen både nationellt och internationellt är pionjärsarbetet med pilotprojketet Puls+ och de nya vetenskapliga Pulsstudierna i Helsingborg.
Multinationella företag och rikstäckande föreningar har fått specialdesignade föreläsningar som passar deras målgrupp. Vem vill inte ha hälsosamma, kreativa och hållbara medarbetare? Kontakta Arne.kastenbom@helsingborg.se för mer information, bokning mm.