PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

lördag 14 oktober 2017

Träna dig frisk - genom att träna dig frisk med medicinsk träning.

Var 9:e svensk vuxen tar antidepressiva mediciner. Fysisk aktivitet har jämförbar effekt som medicin i många fall. Jag brukar ta fram en rapport från Läkartidningen när jag föreläser om psykisk ohälsa. Vad är egentligt belagt och bevisat? Lyssna på Anders Hansen, professor Kontongovi mfl som berättar om medicinsk träning hos Malou på TV4. Kan man träna sig frisk från Diabets typ 2? Kan 5 minuters promenad motveka lättare och medelsvår depression? Fysisk aktivitet har fantastiskt positiva biverkningar. Alla har så enormt mycket att vinna! Kost, stress och livsstil påverkar och det är därför jag tjatar om the body-mind connection. Det enkla är ofta det geniala.