PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

tisdag 12 november 2019

Ny forskning om vår magiska hjärna.

Hjärnan är något av det mest komplexa vi känner till.
Med ny teknik har neurovetenskapen exploderat under 2000-talet och man läser om hjärnan i alla möjliga sammanhang. Som vanligt finns det skeptiker, alarmister, positiva och negativa. Inom all forskning är man kritisk och man utmanar ofta sanningar och provar om de håller. Det hör till även om man trampar folk på deras egon. Om det inte sker så skulle vi fortfarande tro att Jorden är platt och att det inte bildas nya hjärnceller och att den är oplastisk.

PULS+ vurmar för en bredare syn på och mer fysisk aktivitet för alla. Men alltid med vetenskapligt grund. PULS+ har ett holistiskt perspektiv med goda vanor för:
  • hälsa i balans
  • välmående
  • hjärnhälsa
  • prestation
  • inlärning
Det släpps numera tusentals vetenskapliga artiklar om hjärnan varje år. Här är ett exempel på vår magiska hjärna. Jo, i detta sammanhang får man används ord som magisk!
Hjärnforskare har hittat nya vägar i hjärnans amygdala. Det är en ständig resa av upptäckter. I den här studien säger forskarna att upptäckten kan ”contribute to a better understanding of post-traumatic stress disorder, anxiety, depression and Alzheimer’s disease”.

Way to go! Häng med på resan och följ PULS+.
Önskar du boka kurs eller föreläsning? Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar