PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

torsdag 3 oktober 2019

Fysisk aktivitet stärker hjärnans vita substans hos barn. Se videon.

Anders Hansen delar att ”Fysisk aktivitet stärker hjärnans vita substans hos barn. Sammanställning av nio studier i den barnmedicinska tidskriften Pediatrics - i länken finns ett kort videoklipp av författarna som är värt att se!” PULS+ har nyligen uppmärksammat två nya studier (en finsk och en tysk) på samma tema. Charles Hillman som bidragit i arbetet med ett vetenskapligt stödmaterial för barn och ungdomar har varit med i översikten. Det ger trovärdighet åt vårt arbete.
The Impact of Physical Activity on Brain Structure and Function in Youth: A Systematic Review.
There is evidence from randomized controlled trials that participation in physical activity may modify white matter integrity and activation of regions key to cognitive
Se filmen här.