PULS+
PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.
Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.
Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.
Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.
PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.
Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.
Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.
tisdag 12 februari 2019
Skolsatsningar med fysisk aktivitet granskas av media.
Pulsträning har många positiva effekter på kropp och hjärna. Pulsträning ger många vinster och alla kan vinna något. Olika skolprojekt ser väldigt olika ut.
I grunden handlar det om ”mvpa exercise” dvs fysisk aktivitet som är medel- och högintensiv. Hur påverkar det barns hälsa, välmående och kognition?
Man kan granska enskilda satsningar och uttalande, men man måste ge hela bilden i en seriös tidning. PULS+ arbetar kontinuerligt med att sprida aktuell forskning och har bidragit till reportaget genom att erbjuda journalisten viktig och aktuell forskning, samt direktkontakt till en av de mest renommerade hjärnforskarna i världen. Det ska bli spännande att läsa reportaget/granskningen och se om de är ute efter en egen vinkling för att synas eller om man gör ett seriöst arbete. Man ska inte vara slarvig och okunnig. Man ska låta olika forskare få komma till tals. Man ska ge hela bilden. Man ska vara uppdaterad med den senaste forskningen. Man kan aldrig hänvisa till en enda studie. Sanningen segrar alltid till slut!