PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

fredag 17 augusti 2018

Paul Zientarski drog fulla hus i Helsingborg.

”Han är amerikanen som ska få eleverna i Helsingborg att höja pulsen och betygen” skrev HD och det bara att instämma. Pionjären Paul Zientarski kom äntligen till Helsingborg och drog fulla hus. Pedagoger i många olika ämnen, elevhälsa, skolpolitiker, kommunalråd, skolledare, forskare, fint besök från Danmark, DGI och Malmö Universitet, Skåneidrotten, PART och många andra blev imponerade av Pauls föreläsning och det bokades in många nya möten, knöts många nya kontakter, samarbeten och samverkan. Det värmer i hjärtat när folk går hem med ett leende på läpparna. Vi ser redan fram mot nya träffar, möten och föreläsningar. Kanske redan nästa höst? Absolut.
Vi har fått massor av ros och beröm. Det värmer och ger ny energi efter denna urladdning. Tack ALLA som kom och bidrog till att detta blev så himla bra. Och till PART i Helsingborg och Landskrona och Skåneidrotten. Ni är guld värda.
Det tar lite tid att redigera filmen, men sen läggs den upp på pedagogsajten.familjenhelsingborg.se. Använd. Dela. Gilla.
Stort tack till Paul Zientarski som har ett hjärta av guld och som så generöst delar av sig till alla. Läs gärna tidningens reportage om honom.

Har ni funderingar, idéer eller vill samverka kring framtida konferenser så kontaktar du Arne.kastenbom@helsingborg.se.