PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

lördag 5 maj 2018

Så gör du för att leva drygt 10 år längre.

Harvard School of Public Health i USA har analyserat 34 års data från 78865 kvinnor samt 27 års data från 44354 män och kommit fram till att fem enkla livsstilsråd kan förlänga ditt liv med 12-14 år.
1. Regelbunden träning
2. Äta hälsosamt
3. Hålla kroppsvikten
4. Inte dricka för mycket alkohol
5. Inte röka
Det är väl inget chockerande nytt utan bekräftar det vi redan visste. Det märkliga är väl att inte fler hörsammar budskapet och lever ett liv med högkvalitativ hälsa. När mina elever arbetar med positiv livsstil, så arbetar vi även med stress, sömn, psykisk hälsa, positiva tankar, självförtroende, självbild, hinder, vänner, utomhusaktiviteter, motivation, ihärdighet, positiva känslor och belöning mm. Det viktiga är att försöka och inte ge upp. Om du anstränger dig så kommer du också att känna dig stolt över dig själv när du lyckas. Förnuftet säger en sak, känslan en annan.