PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

onsdag 11 april 2018

Gratis föreläsning med Paul Zientarski i Helsingborg 15/8 kl 14-16.

Nu är inbjudan till den kostnadsfria och unika föreläsningen med Paul Zientarski ute. Först till kvarn gäller. Paul föreläser om det uppmärksammade Napervilleprojektet, som inspirerar skolor runt om i Sverige och världen att införa mer pulshöjande fysisk aktivitet före teorilektionerna. Deras data på 19,000 elever visade att eleverna som hade pulsträning också presterade bättre i matematik och språk.   Börja läsåret med massor av inspiration av pionjären och legenden Paul Zientarski. Den riktar sig även till lärare i teoretiska ämnen, skolutvecklare, universitet, skolledare, politiker, föreningar och alla som vill veta mer om hur man genomförde projektet i USA. Det är ett unikt tillfälle.
Stort tack till PART Helsingborg och Landskrona och Skåneidrotten. Utan dem så hade det inte blivit av. Välkomna!
Men var hittar jag inbjudan? Skolor och föreningar i Helsingborg och Landskrona hittar inbjudan i sin inbox. Har den inte kommit? Arbetar du i en annan kommun? Mejla mig på Arne.kastenbom@helsingborg.se.