PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

torsdag 26 april 2018

Forskning!!

Hur påverkar fysisk aktivitet hjärnan? Vad säger forskningen? Behövs det mer forskning? Finns det blytunga bevis eller är bevisen om hur fysisk aktivitet påverkar barn och ungdomars inlärning fortfarande skakig? Vad säger världens bästa forskare? Just nu pågår en av världens största och mest omfattande forskningsprojekt om hur fysisk aktivitet på recept kan anpassas efter ålder, arv, kön, yrke mm. Det är en unik studie som kan ge läkare och sjukvård verktyg att ge individuellt anpassade recept i fysisk aktivitet. Jag hade idag kontakt med en av världens bästa forskare om fysisk aktivitet som ingår i studien. 
Fysisk aktivitet på recept handlar både om att förebygga och behandla. Att samverka och samarbeta är en framgångsfaktor. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet. Ju fler vi är desto starkare blir vi.
Vill du veta mer? Tveka inte utan boka en föreläsning på Arne.kastenbom@helsingborg.se.