PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

torsdag 22 mars 2018

Gustavslundsskolan i Helsingborg uppmärksammas av TV4.

Media har tidigare uppmärksammat Puls+ på Rönnowska skolan och Drottninghögskolans fantastiska arbete, och idag sände TV4 en fint inslag om hur Gustavslundsskolan har rivstartat sin nya skola. Åk 7 har frivillig idrott på morgnarna och det har slagit väl ut. Bra jobbat Emir, kollegor och framförallt elever. De har köpt in pulsutrustning och till hösten startar de pulsträning innan teorilektionerna enligt Napervillemetoden. Pulsträning och inlärning sprider sig som en löpeld i Sverige, och det är fantastiskt att ha varit med på resan sen 2014. Anders Hansen var hos oss 2016 och föreläste om hur fysisk pulshöjande aktivitet påverkar hjärnan och dess tankemässiga förmågor. Den föreläsningen finns på youtube med en användarvänligt register.
Jag är väldigt glad att min mentor Paul Zientarski föreläser i Helsingborg i augusti!
PART och Skåneidrotten finansierar eventet och skickar ut en inbjudan efter påsk. Håll ögonen öppna! Helsingborg Stads Skolor levererar och visar att alla oavsett ålder vinner något av att vara fysiskt aktiv.