PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

fredag 19 januari 2018

New Study Finds Lack of Exercise Is Deadlier Than Obesity!

Det finns studier som visar att om du börjar träna som ung, så ger det dig många positiva effekter i resten av ditt liv. En amerikansk studie visar att det aldrig är för sent. Regelbunden träning kan motverka flera år av lathet och omotivation. De rekommenderar att du tränar fyra-fem gånger i veckan och gärna med högre svettig intensitet för att det ska påverka hjärnhälsan. Yoga och liknande aktiviteter ger inte samma hälsoeffekter. Även gamla seniorer tjänar på att börja träna! Det är aldrig försent.
"This study demonstrates that prolonged (two years) exercise training, initiated in middle age, can forestall the deleterious effects of sedentary aging by reducing cardiac stiffness and increasing fitness,” the researchers wrote."