PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

torsdag 8 juni 2017

Unik pulsstudie i Helsingborg hösten 2017!

Jag har fått möjlighet att delta i en unik pulsstudie i höst. Mina underbara elever, som deltagit i Puls+, visar pulsaktiviteter som ska användas i studien. Vi tar steget in i klassrummet och ska mäta hur den fysiska pulshöjande aktiviteten påverkar koncentration/uppmärksamhet, arbetsminne och inlärning i matematik. Studien är unik och designad av utvecklingsavdelningen, och forskare från högskolan säkerställer att den håller för att publiceras nationellt och internationellt.
Fysisk pulshöjande aktivitet påverkar hjärnan positivt. Det är ett faktum och det behöver inte diskuteras. Men det behövs mer bra forskning på barn och ungdomar! Det kommer alltid att behövas. Puls+ visade i år att pulsträningen ger positiva effekter på koncentration och uppmärksamhet. Många års ihärdigt skolutvecklingsarbete har nu resulterat i ett forskningsprojekt där pulsträningens effekter mäts och undersöks. Det är ett fantastiskt resultat i sig.
Jag kan inte gå ut med fler detaljer om studien i dagsläget, men jag vågar ändå sticka ut hakan och säga att det är höstens bästa och intressantaste forskningsstudie kring pulsträning och inlärning. Spännande!