PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

onsdag 28 juni 2017

Går det att både prestera maximalt och må bra?

Performing good and feeling good.

I dagens samhälle kan det vara svårt att prestera maximalt och må bra samtidigt. Ofta blir något av det lidande, ibland båda.
Hur hittar man rätt balans och bra strategier? Går det? Det är en väldig viktig fråga när tex ångest, depressioner och fysisk och psykisk ohälsa ökar.
Vi är uppkopplade i princip dygnet runt, jobb och fritid flyter in i varandra, "fejjan, twitter, fnitter, knatter och tjatter", brist på återhämtning, färre får göra mer, tidsbrist, plikter på fritiden, sömnsvårigheter, stressreaktioner, psykiatriska diagnoser som ökat med 111% (vanligaste sjukskrivningsorsaken bland män och kvinnor), ont om tid att föra samtal och ha bra dialog, inte orka vara social, en stillasittande livsstil, högt tempo och ingen bromspedal, ingen tid att "bara vara", roliga saker som tar allt mer tid, sociala medier och nätverkande, att alltid vara duktig och stark, negativa tankar, inte ha roligt på jobbet/i skolan, skräpmat, energidrycker och andra söta drycker, trötthet och brist på fokus och koncentration, dålig livsstil mm.
Bryt den onda cirkeln! Här och nu!
Hur presterar du maximalt utan att slita ut dig? Hur hittar du den optimala balansen mellan prestation och välmående? Hur får du energi och motivation?
Detta är otroliga viktig frågor som jag har lång erfarenhet av och som Puls+ kommer att arbeta med framöver och få ungdomar att finna den perfekta hälsosamma balansen för maximal prestation. Ett av nyckelorden är energi.
Vill du vars med på resan? Vill du veta mera? Vill du boka en föreläsning? Kontakta Arne.kastenbom@helsingborg.se.

Puls+ fokuserar i år på att prestera maximalt och att må bra dvs performing good and feeling good.
Puls+ deltar i höst i ett forskningsprojekt om hur fysisk pulshöjande aktivitet i klassrummet påverkar koncentration, arbetsminne och inlärning i matematik.
Puls+ arbetar med att skapa moderna flexibla och aktiva klassrum/arbetsrum.
Puls+ föreläser och kommer under vintern/våren att anordna världens bästa konferens med internationell stjärnglans.
Puls+ arbetar aktivt med motivation, Growth mindset & Grit.
Puls+ vill förändra synen på motion, rörelse och Idrott&Hälsa. I framtidens skola kommer idrottsläraren att vara en central spelare när det handlar om att öka koncentrationsförmågan för alla (inte bara ADHD mfl), arbetsro, stresshantering, psykisk ohälsa och att få alla att prestera optimalt utifrån varje individs förutsättningar och välmående.
Whao!