PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

torsdag 15 juni 2017

Vill du optimera din stresstålighet, kreativitet, koncentration och potential?

Letar ni efter en bra föreläsning/fortbildning om grunderna och det allra senaste om hur fysisk aktivitet påverkar hjärnan och alla tankemässiga förmågor, den senaste och viktigaste forskningen eller inspiration?
Ta del av hur vi och andra arbetar med fysisk aktivitet för att optimera hjärnan för inlärning, prova på aktiviteter som ni kan använda direkt i er verksamhet, testa pulsutrustning och teknik, använda fysisk aktivitet för att få bättre arbetsro och koncentration mm.

Fysisk aktivitet handlar inte bara om idrottslektioner. Hur får man in daglig rörelse under skoldagen och under teorilektionen? Hur kan man inkludera rörelse för att öka studiero, koncentration och inlärning?

Genom att stimulera hjärnan kan du bli mer stresstålig, kreativ, innovativ, produktiv och må bra. Vilken företagsledare, rektor eller lärare kan tacka nej till det?
Våra uppskattade föreläsningar har bidragit till flera framgångsrika projekt i både Sverige och Danmark!
Är du intresserad av hur du kan optimera dina medarbetares eller elevers förmåga så kontaktar du Arne.kastenbom@comhem.se.

En ny hemsida om föreläsningar, fortbildning, kompetensutveckling och kurser om hur du optimerar din potential och din hjärna är under utveckling och presenteras här i sommar.

Vill du bygga ett flexibelt och aktivt arbetsrum eller klassrum. Vi har de senaste och marknadens bästa kontakter och koncept. Tveka inte att höra av er om ni vill ha det allra senaste och det bästa marknaden kan erbjuda.