PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

onsdag 3 maj 2017

Vad vill du bli bra på?

Slösa inte bort dina bästa år, utan bestäm dig för vad du vill bli bra på. Välj något som du tycker är roligt, som du brinner för och som du vill fortsätta utveckla när det blir jobbigt och ansträngande. Du föds inte med en jättetalang. Talang spelar mindre roll utan det viktigaste för att lyckas är många timmars strukturerad och fokuserad träning som leds av av en kvalificerad lärare eller tränare som ger individuell feedback. Koncentrationsförmågan och att lära sig att fokusera på rätt sak (selektiv uppmärksamhet) i unga är kanske det viktigaste av allt.
Puls+ arbetar aktivt med uppmärksamhet och koncentration, och det går att utveckla projektet mycket mer.
Lyssna på en bra podd där Psykiatrikerna samtalar med Anders Ericsson om talang v träning och 10.000-timmarsforskningen. Anders Hansen kommer också ut med en ny bok som heter "Fördel ADHD - var på skalan ligger du?". Ännu ett bra exempel på hur viktigt det är med koncentration och uppmärksamhet. Får du bättre koncentration av att vara fysisk aktiv? Yes, sir!