PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

fredag 4 januari 2019

Vuxna med god kondition presterade bättre i de kognitiva testerna än de med dålig kondition, enligt en ny svensk studie.

Det finns ett samband mellan god kondition och de tankemässiga förmågorna hos barn, ungdomar, vuxna och äldre. Men vad är god kondition? I en ny svensk studie på vuxna jämförde man vuxna med dålig (testvärde 31), god (40) och bra (49) kondition på olika kognitiva tester. Forskarna såg att de med god och bra kondition presterade bättre på tester med arbetsminne, koncentration, exekutiva funktioner, minne och hur snabbt man processar information. Det spelar ingen roll om man har god eller bra kondition enligt den här studien.
Studien visar att gränsvärdet för god kondition hos friska vuxna kontorsarbetare ligger på konditionsvärdet 44 (som kan tas fram via olika konditionstest).

Daglig rörelse, regelbunden fysisk aktivitet, rörelserikedom och god kondition påverkar inte bara de tankemässiga förmågorna och inlärning utan även självförtroende, självkänsla, gemenskap, hälsa, glädje, stress, psykisk ohälsa mm.
Boka den aktiva och tankeväckande föreläsningen Strong Body Strong Mind för en hälsa i balans och maximal prestation.
Kontakt:Arne.kastenbom@gmail.com