PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

måndag 10 december 2018

Mark Zuckerberg och hans fru satsar på att lärare ska utgå från hur hjärnan fungerar och hur vi lär oss nya saker.

Facebooks grundare Zuckerberg och hans fru Chan bidrar med 1 miljon dollar för att lärare ska lära sig hur hjärnan fungerar och hur den lär sig nya saker. Det är trevlig läsning för oss som brunnit för detta under lång tid.
”The goal is to help teachers understand and apply educational neuroscience—"the science behind how the brain learns, works, and thrives," said Glenn Whitman, CTTL's director.”
För den som är intresserad att fortbilda sig så har organisationen Neuroteach Global olika former av webbaserad fortbildning. Allt från några minuter per dag till längre utbildningar. Intressant! Flera stora svenska multinationella företag bidrar idag med stora belopp i forskning om hjärnan. Det är ett hett ämne idag och kommer att förändra framtidens samhälle och skola.

Obs! Föreläsningen Strong Body Strong Mind utgår från hur fysisk aktivitet och goda vanor påverkar hjärnan, välmåendet och inlärning. Konceptet aktiva klassrum kan utvecklas till att bli aktiva hjärnsmarta klassrum. Utgå från hela eleven och hur hjärnan fungerar för bättre hälsa, välmående och inlärning! Kontakta PULS+.