PULS+

PULS+ startade pionjär- och utvecklingsarbetet om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnans tankemässiga förmågor 2014.

Resan har varit fantastisk med bl.a. pilotprojekt, besök på Naperville Central High School med Mr Zientarski och Mr Sladkey, Pulsstudien, vårt vetenskapligt stödmaterial, samverkan med nationella och internationella experter och eldsjälar, intervjun med Dr Charles Hillman, otaliga föreläsningar och arrangemang.

Få har både gjort pilotprojekt med elever och en egen vetenskaplig studie. Vår studie "Effekten av fysisk aktivitet i matematikundervisningen" visar att 7 minuters pulsaktivitet förbättrar koncentration och arbetsminne hos 13-åringar.

Vi är först i Sverige att, tillsammans med forskare från Helsingborg och Kristianstad, mäta effekterna av pulshöjande fysisk aktivitet i klassrummet. Det behövs en ny syn på fysisk aktivitet och en jämlik hälsa.

PULS+ bygger broar till ny forskning och har ett imponerande nätverk av hjärnforskare.

Tips! Följ Puls+ på Facebook och i facebookgruppen Aktivaklassrum. Bloggen har en halv miljon läsare och nästan 1000 inlägg. Helt gratis.

Boka våra populära föreläsningar, kurser, workshops mm. Kontakt: arne.kastenbom@gmail.com.

lördag 4 augusti 2018

Regular physical activity at schools: children perform better in math.

”Slutsatsen är att det finns starka belägg för positiva effekter på matematikprestationer av utökad fysisk aktivitet i skolan.”
”Children who attend schools that offer extra physical activity programs a couple of times a week over a longer period of time have better performance scores on math. This is the results of a literature-based study carried out by the Department Public and Occupational Health of the Amsterdam UMC, together with 12 international experts.”
Läs vad Dr Singh skriver på Nordic Sport Studies Forum här.
Puls+ startade för fem år sen med ett ämnesövergripande pilotprojekt, där vi var bland de första i Sverige med att undersöka sambandet mellan fysisk pulshöjande aktivitet och matematik. Pionjärarbetet har varit otroligt intressant, och i våras fick vi fram statistiskt signifikant förbättring på arbetsminnet och koncentrationsförmågan i Pulsstudien i Helsingborg.
Vill du veta mer kontaktar du Arne.kastenbom@helsingborg.se.