måndag 5 november 2018

Nästa steg är redan här! Hur kan pedagogerna påverka de exekutiva funktionerna i klassrummet?

Nästa steg i skolan? Framtidens klassrum är uppbyggd efter hur hjärnan fungerar.
De exekutiva funktionerna i hjärnans prefrontala cortex är nödvändiga för all ny inlärning.
Hur kan man påverka dem i klassrummet på bästa sätt?
Vilka exekutiva förmågor är viktigast och möjliga att påverka?
Det går att utveckla skolan och inlärning genom att ta in ny hjärnforskning och anpassa det efter de förutsättningar som passar er skola.
Det handlar givetvis inte bara om fysisk aktivitet, aktiva klassrum och goda vanor, utan om ny kunskap och olika övningar som utvecklar hjärnans förmågor som begränsar ny inlärning.
Den skola som arbetar strukturerat och som har med sig ALLA pusselbitar kommer att ha fler elever som lyckas. Aktiva klassrum sprider sig runt om i landet, men nästa steg finns redan.
Jo, det finns faktiskt skolor som arbetar strukturerat med de exekutiva funktionerna. Whao! Det inspirerar och tankarna flyger iväg. Varför inte utveckla konceptet aktiva klassrum med kvalitet? Varför inte bygga världens bästa skola? Alla pedagoger och skolledare är intresserade av metoder och verktyg som vässar de exekutiva funktionerna för ökad inlärning och skolresultat.
Hur ser framtidens klassrum ut? Hur arbetar skolor framgångsrikt med exekutiva funktioner? Vilka olika metoder finns? Vad är flum och hitte-på? Finns det stöd i forskning?
Är du intresserad? Kontakta Puls+. Nästa steg är redan här.