torsdag 14 mars 2019

Inaktiviteten ökar framförallt hos barn och ungdomar 2018.


  • 1 av 4 amerikaner är inaktiva 2018, dvs över 82 miljoner personer.
  • Aktiva barn har 6 gånger större sannolikhet att leva ett hälsosamt aktivt liv som vuxen.
  • 18% av barn och ungdomar mellan 6-17 år var ”totally inactive” 2018 enligt en ny rapport.

Trenden ser likadan ut i Sverige. Rörelse är det mest naturliga vi kan göra, men idag är inaktivitet naturligt för många. Det är en skrämmande utveckling. 
Ändå omnämns INTE fysisk inaktivitet i rekommendationerna och de nationella riktlinjerna. De menar att det behövs mer forskning, i synnerhet på barn. Men PULS+ vågar sticka ut hakan och säga att det kommer rekommendationer om fysisk inaktivitet och stillasittandet om några år.
Vuxna bör definitivt avbryta långvarigt stillasittande (läs fysisk inaktivitet) varje halvtimme.
PULS+ arbetar för mer fysisk aktivitet och goda vanor för bättre hälsa, välmående, hjärnhälsa, kognition äoch prestation för alla!

Ett par intressanta fakta ur den senaste rapporten, som undersökt hur aktiva amerikanerna är i olika sporter och aktiviteter:
1. Amerikanerna är totalt sett något mer aktiva 2018, men socio-ekonomiska faktorer påverkar deltagandet i olika sporter och fysiska aktiviteter. Det finns ett starkt samband. Fysisk aktivitet är ojämlikt och familjer som har råd är mer aktiva. ”Families that can afford more, play more”. Samma trend finns i Sverige.
2. Barn mellan 6-17 rör på sig mindre för fjärde året i rad.






Källa: The 2019 Topline Participation Report